• Contacteer ons

    +32 50 68 55 55
    info@keurteam.be

  • BELAC

    Erkend
    Keuringsorganisme
         
Keuring particuliere stookolietank

De keuring van een stookolietank* is verplicht vóór het eerste gebruik ervan (controle documenten van de houder en toebehoren, plaatsingsvoorwaarden enz…) en moet daarna op periodieke basis gebeuren. Hoe vaak uw tank moet worden gekeurd, hangt af van het materiaal van de buitenwand en ook van de manier van plaatsing. De controle van een ondergrondse tank moet om de 5 jaar herhaald worden. Voor een bovengrondse tank die al eerder gekeurd is en met de regelgeving in orde werd bevonden (groen label), moet er geen herkeuring meer uitgevoerd worden. *particuliere stookolietank met inhoud van minder dan 5000 kg (overeenstemmend met 6000 liter waterinhoud) uitsluitend dienstig voor het verwarmen van een onroerend goed dat in hoofdzaak bewoond wordt (hoofdstuk 6.5 van titel II van het VLAREM)

Tijdens de periodieke keuring moeten volgende zaken aanwezig zijn:

Het reservoir, de leidingen, de overvulbeveiliging, eventueel het lekdetectiesysteem of de inkuiping voor een enkelwandige bovengrondse tank, het certificaat van de vorige controle (alleen bij ondergrondse tank).
De keuringen gebeuren telkens door erkende stookolietechnici. Deze brengt na controle en indien in orde bevonden een groene dop of kenplaat aan waarop zijn erkenningsnummer, de datum van de controle en de uiterlijke datum van de volgende controle vermeld staan. U ontvangt tevens een conformiteitsattest van controle.